Historie

Astrid er oppvokst på Øvre Gangstad, og sammen med ektemann Perry overtok vi drifta i 1983. Det var Astrids bestefar som kjøpte gården i 1913, så her er det over 100 år med historie i veggene. Det har hele tiden vært melkeproduksjon på gården, men vi ønsket etter hvert å skape flere arbeidsplasser, og åpnet i 1998 landets første autoriserte gårdsysteri på kumelk. I dag er det sønnen Ole Morten som har overtatt ansvaret for gårdsdrifta, mens svigerdatter Maren jobber i ysteriet. Her er altså et tett samarbeid mellom to generasjoner.

Osten fra Gangstad leveres i dag direkte til utvalgte butikker og restauranter over hele landet, og vi har mottatt en rekke utmerkelser og priser for god kvalitet og vellykket etablering. I 2008 startet vi også iskremproduksjon, og her kan man velge blant 15 ulike smaker. Utvalget varierer med årstidene, og tilgang til råvarer er ofte en inspirasjonskilde. Her lages gårds-is med den naturlige smaken.  Hurtigruta er en av våre viktige kunder, og vi leverer året rundt vår gårdsis og ost til alle skip.

En viktig suksessfaktor har vært samarbeidet i Den Gyldne Omvei hvor over 20 bedrifter samarbeider godt om reiseliv. En rundtur i Inderøy vil gi deg mange gode opplevelser! Et besøk ved Gangstad Gårdsysteri sin rikholdige gårdsbutikk vil da være en naturlig del av turen! Gårdsbutikken er åpen hele året, alle dager unntatt søndager og helligdager. Velkommen innom!