Historie

Astrid er oppvokst på Øvre Gangstad, og sammen med ektemann Perry overtok vi drifta i 1983. Det var min bestefar som kjøpte gården i 1913, så her er det over 100 år med historie i veggene. Det har hele tiden vært melkeproduksjon på gården, men vi ønsket etter hvert å skape flere arbeidsplasser, og åpnet i 1998 landets første autoriserte gårdsysteri på kumelk. I dag er det sønnen Ole Morten som har overtatt ansvaret for gårdsdrifta, mens svigerdatter Maren jobber i ysteriet. Her er altså et tett samarbeid mellom to generasjoner. Det er nå 12 årsverk i ysteriet og 2 i den tradisjonelle gårdsdrifta.

Osten fra Gangstad leveres i dag direkte til utvalgte butikker og restauranter over hele landet, og vi har mottatt en rekke priser og utmerkelser.

En viktig suksessfaktor har vært samarbeidet i Den Gyldne Omvei hvor 20 bedrifter i Inderøy er åpen for besøkende. En rundtur i Inderøy vil gi deg mange gode opplevelser! Et besøk ved Gangstad Gårdsysteri sin rikholdige gårdsbutikk vil da være en naturlig del av turen! Gårdsbutikken er åpen hele året, alle hverdager 9-15. Velkommen innom!