Oppskrifter med Gangstad Salatost

Gangstad Salatost-pai

Deig (eller kjøp ferdig paibunn)
– 3 3/4 dl hvetemel
– 100 g smør
– 2 ss vann

Fyll
– 180 g salatost terninger
– 1/2 rød paprika
– 1/2 gul paprika
– 1 stor løk
– ca 200 gram squash
– Urteolje fra Salatosten
– 1/2 dl oliven
– 2 ss hakket frisk timian eller
– 2 ts tørka timian
– 3 egg
– salt, litt pepper
– 1,5 dl Crème fraiche
– 1/2 dl matfløte

Smuldre smør og mel, og tilsett vann. Arbeid deigen raskt sammen gjerne i hurtigmikser,
og la den hvile kjølig i 30 minutter. Trykk den ut i en paiform (ca 30 cm i diameter), og prikk bunnen med gaffel. Forstek bunnen ved 200 grader i ca 10 minutter. Skjær paprika og squash i terninger, og hakk løken. Fres grønnsakene i litt olje fra salatosten til de er myke.
Fordel dem i paibunnen, og strø over salatosten, oliven og timian. Visp sammen egg, fløte og crème fraîche, og hell over det hele. Stek paien videre ved 200 grader i ca 40 minutter. Denne paien smaker godt til for eksempel spekemat og en frisk salat.