Fritert Gangstad Camembert med fruktkompott
Til 4 personer
2 stk camembert
Til tempurarøre:
2,5 dl hvetemel
1 dl maisennamel
2 ss bakepulver
½ ts salt
3 dl Farris eller lignede.
7 dl rapsolje til fritering
Til kompott:
70 g smør
100 g sukker
1 glass Gangstad Aquavitgele
2 epler
2 plommer eller nektariner
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene til tempurarøren godt sammen. La den gjerne stå noen minutter og svelle. Lag en lys karamell av sukkeret og tilsett smør. Kutt opp frukt og vend inn i smør- og sukkerblandingen. Tilsett litt vann eller eplejuice samt et glass aquavitgele. La dette småkoke til fruktbitene er møre. Hvis ønskelig, kan man bruke litt kanel, anis og -eller vanilje i kompotten for en fyldigere smak. Varm opp olje til 180 grader. Kutt opp osten i biter, 12 biter pr ost. Dypp ostebitene i røren og friter til den har fått en gylden farge.
Server rykende varm sammen med kompotten.
Lykke til,
Lars E
Se utsalgssteder her: ysteri.no/utsalgssteder/