Fritert Gangstad Camembert med fruktkompott

Tilbake

Fritert Gangstad Camembert med fruktkompott 

Til 4 personer 

2 stk camembert 

Til tempurarøre:
2,5 dl hvetemel 
1 dl maisennamel 
2 ss bakepulver
½ ts salt 
3 dl Farris eller lignede.
7 dl rapsolje til fritering 

Til kompott:
70 g smør 
100 g sukker 
1 glass Gangstad Aquavitgele 
2 epler 
2 plommer eller nektariner 

Slik gjør du: 

Bland alle ingrediensene til tempurarøren godt sammen. La den gjerne stå noen minutter og svelle. Lag en lys karamell av sukkeret og tilsett smør. Kutt opp frukt og vend inn i smør- og sukkerblandingen. Tilsett litt vann eller eplejuice samt et glass aquavitgele. La dette småkoke til fruktbitene er møre. Hvis ønskelig, kan man bruke litt kanel, anis og -eller vanilje i kompotten for en fyldigere smak. Varm opp olje til 180 grader. Kutt opp osten i biter, 12 biter pr ost. Dypp ostebitene i røren og friter til den har fått en gylden farge.
Server rykende varm sammen med kompotten. 

Lykke til,
Lars E 

Se utsalgssteder her: ysteri.no/utsalgssteder/