Oppskrifter med Gangstad Camembert

Ovnsbakt Camembert

Tips fra Jægtvolden Fjordhotell: Ovnsbakt Camembert med tomatsalat og balsamicosirup

Forrett til 6 personer
– 2 Gangstad Camembert, hver ost deles i 3, slik
– 4 tomater
– 1 rødløk
– Litt kaldpressa olivenolje. (Extra Virgine)
– Bladpersille, finstrimlet
– Grovmalt pepper
– Maldonsalt
– 2-3 dråper Tabasko
– 1,5 dl balsamicoeddik
– 1,5 dl sukker

Lag først balsamicosirup:
Eddik og sukker kokes til det begynner å tykne, ca 5 min. Avkjøl. Kutt så tomat og løk i små terninger, bland i pepper, maldonsalt, tabasko og olje. Smak deg fram og la blandingen trekke et par timer i romtemp. Like før servering siles oljen fra tomat/løkblandingen og legges på en tallerken, pynt med balsamicosirup rundt.

Varming av Gangstad Camembert:
Sett ostebitene med sårkanten opp på stekeplate. Varm ved 250 grader i 1-2 minutter. (Følg med, de skal ikke smelte men ha en myk konsistens!) Legg osten over tomatsalaten på en tallerken. Pynt med bladpersille

Vintips:
– En kraftig Riesling passer utmerket.
Jægtvolden Fjordhotell ligger langs Den Gyldne Omvei i Inderøy. Når gjester har fått servert denne forretten, kommer de gjerne kjørende til Gangstad for å kjøpe Camembert.
Se: www.dgo.no
– denne retten er suksess

Stekt Gangstad Camembert

camenbert

Stekt Gangstad Camembert med gresk salat
– 1 skive brød
– Urteolje fra Gangstad Salatost til steking
– Strøkavring
– Egg
– Gangstad Camembert
– Kreklinggelè fra Romstad Gård eller solbærsyltetøy
– Pinjekjerner

Stek ei skive brød i litt urteolje – legg på tallerken. Vend 1 stk. Camembert i sammenvispet egg og så i strøkavring. Stek på svak varme i urteolje til osten er myk. Ikke stikk hull i osten, da flyter den ut.

Legg et salatblad på brødet og legg en halv eller en hel stekt Camembert over. Pynt gjerne med kreklinggelé fra Romstad Gård. Strø over pinjekjerner eller solsikkekjerner som er rista sprø i tørr stekepanne. Server gresk salat ved siden av.

Gresk salat
– Sprø grønn salat, for eksempel Isberg eller Vestfoldsalat
– Tomater
– Rød løk
– Oliven
– Gangstad Salatost